Baysal: “Hastalık Kendimle Barışmama Yol Açtı”

Written by on 4 Temmuz 2022

Şirin Yelmen Oktar ile Çalışan Annenin İş Yaşam Dengesi’ne konuk olan Onur Baysal, profesyonel erickson koçluğu ve liderlik gelişim mentorluğu kariyerini anlattı. Baysal, annelik sonrası iş yaşam dengesinin önemli olduğunu belirterek, kanserle savaşını kendisiyle barış olarak adlandırıyor.

 

Kadınların anne ve iş yaşamındaki tecrübelerini aktaran Şirin Yelmen Oktar’ın bu haftaki konuğu profesyonel erickson koçu ve liderlik gelişim mentoru Onur Baysal oldu. Yaşamın her alanında dengenin önemli olduğunu söyleyen Baysal, annelik sonrasında değişen iş yaşamına uyum sürecinin anlattı. Benzer görülen olayların kişiye göre farklılık gösterdiğini söyleyen Baysal Mart 2020’de başlayan kanser tedavisinde yaşadıklarını paylaştı. Baysal, “Herkesin kendine iyi gelme yolu farklıdır. Ben bu süreci savaş değil barış olarak adlandırdım. Bu yolculuk önce yaratanla, sonra kendimle, ilişkilerimle ve aslında tüm varoluşumla yaptığım bir barış süreci oldu. Barış olunca sevgi, şefkat ve şifa geliyor. Bu süreç yoğun bir şekilde yüzleştiğim de bir süreç oldu.”

Oğlumdan Öğrendiklerim Oldu

4.5 yaşında bir çocuğu bulunan Onur Baysal, çocuğu ile ilişkisini şu şekilde anlattı: “Kemoterapi sürecinde mükemmel anne olma düşüncesi ile çocuğumdan hastalığımı gizledim. Bu sırada oğlum bana şefkatin ve samimiyetin ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Ondan sonra bu süreç adına doğal olmaya karar verdim. Oğlum bana şefkati ve özşefkati öğretti.”

Programın tamamını buradan dinleyebilirsiniz:


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background