Gastronomi Durağı Lyon

Written by on 5 Eylül 2022

Nilay’ın Sırt Çantası’nın bu haftaki rotası Lyon oldu. Şehrin kültür ve sanatta da önde olduğunu söyleyen Nilay Karagülmez, Michelin yıldızlı birçok restoranın da ziyaret edilebileceğini belirtti.

Her Cuma dünyanın farklı şehirlerinin tanıtıldığı Nilay’ın Sırt Çantası’nda Fransa’nın gastronomi başkenti Lyon programın ana konusu oldu. Tarihi pastaneleri ve Michelin yıldızlı şeflerin restoranların bulunduğu Lyon aynı zamanda Fransa’nın bilişim teknoloji firmalarının merkezi olarak biliniyor. Kültür ve sanat anlamında da canlı bir şehir olan Lyon başkent Paris’ten 470 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

“Venedik ile Yarışıyor”

Şehrin yürüyerek gezilebileceğini söyleyen Nilay Karagülmez, “Lyon, Avrupa’nın en büyük rönesans alanı olarak tanımlanıyor. Şehrin tarihi dokusunu arka ve dar sokaklarda görebilirsiniz. Ülkeler arası seyahatlerde Lyon ana durak. Bir geçiş noktası olması sebebiyle farklı kültürleri barındırıyor. Eski Lyon, tarih ve doku bakımından Venedik ile yarışıyor. Binalara bakarak farklı kültürlerin bulunduğunu görebiliyoruz. Burjuva ve halk geleneklerinin bir arada olduğu bir mutfak kültürü var. Şehir, ipek işçiliği bakımından önde geliyor” dedi.

“Ne Kalabalık Ne de Sakin”

Lyon’daki yaşamı anlatan Karagülmez, “Şehir Paris’e göre uygun fakat en ucuz şehir değil. Ünü Fransız restoranları var. Restoranlar hep küçük ve öncesinde rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Paris’e göre Lyon ne pahalı ne de çok ucuz. Aynı zamanda ortalama nüfusu ile sakin bir yapıya sahip. Parisienne kafeler, tarihi köprüler şehrin dokusunu pekiştiriyor” diye belirtti.

Programın tamamını buradan dinleyebilirsiniz:


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background