Piyano Festivali Başlıyor

Written by on 12 Eylül 2022

Gedik Sanat’ta yeni sezon başlıyor. Sezonun önemli faaliyetleri arasında ise İstanbul Gedik Üniversitesi II. Piyano Festivali yer alıyor. Gedik Sanat Yönetmeni Caner Akgün Con Fuoco’da festivalin ayrıntılarını paylaştı.

 

İstanbul Gedik Üniversitesi, eğitim ile sanatı birleştirmeye II. Piyano Festivali ile devam ediyor. Her Perşembe klasik müzik dünyasından haberleri aktaran Con Fuoco’da bu hafta İstanbul Gedik Üniversitesi II. Piyano Festivali’nin ayrıntılarını Gedik Sanat Yönetmeni Caner Akgün anlattı. Her piyanistin bir sanatçının parçalarını seslendireceği festivalde performanslar İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Kampüsü Performans Alanı sergilenecek. Ekim ayından Mayıs ayına kadar her ay bir etkinliğin gerçekleşeceği festivalde konserler 12.30-13.30 saatleri arasında gerçekleşecek.

Her Ay Bir Konser 

Festivalin dışarıdan da katılıma açık olduğunu söyleyen Caner Akgün, “Festivalde yer alacak sanatçılar yurt dışında Türkiye’yi başarıyla temsil etmiş genç ve tecrübeli sanatçılar bir arada olacak. Festivalin ilk sanatçısı 27 Ekim’de İlter Vurucu olacak. 24 Kasım’da Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda çalışmalarını sürdüren Buğra Yüksel festivalde yer alacak. 22 Aralık’ta Lal Karaalioğlu, 5 Ocak’ta Doğaç Bozdüz, 23 Şubat’ta Emre Yavuz, 16 Mart’ta Kandemir Basmacıoğlu, 6 Nisan’da Barış Büyükyıldırım, 11 Mayıs’ta Hande Dalkılıç festivalin sanatçıları olacak. Tüm bu sanatçıların temel özelliği Türkiye şartları içerisinde eğitim almaları ve kendilerini ifade etmeleri. Hande Dalkılıç, sol el üzerine bir repertuar sunacak. Diğer sanatçılar ise konserde ele aldıkları bestecilerin üzerine yoğunlaşacak” dedi.

İstanbul Gedik Üniversitesi II. Piyano Festivali’nin konuşulduğu Con Fuoco’nun tamamını buradan dinleyebilirsiniz:


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background