Haftanın Kültür Sanat Etkinlikleri

Written by on 30 Eylül 2022

Carmen 15 Yıl Sonra AKM’de

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Carmen Operası 15 yıl aradan sonra AKM’de sahnelenecek.

İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini’nin sahneye koyduğu Carmen, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından 1 Ekim Cumartesi akşamı sanatseverlerle buluşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında gösterimi yapılacak Carmen 1830 civarlarında İspanya’nın Sevilla şehrinde yaşayan tütün fabrikasında işçi olarak çalışan çingene genç kız Carmen’in asker Don Jose ile yaşadığı fırtınalı aşkı anlatıyor.

AKM Yeşilçam Sineması’nda devam eden Biyografik Filmler Haftası kapsamında tarihe geçen yıldızların hayatlarını anlatan Kevin Macdonald’ın “Whitney”; Olivier Dahan’ın “Kaldırım Serçesi”; Jon Nguyen, Rick Barnes, Olivia Neergaard-Holm’ün “David Lynch: Yaşam Sanatı” filmleri gösterimde olacak. Amerikalı şarkıcı Whitney Houston’ın müzik dünyasında zirveye çıkışını ve oradan trajik ölümüne dek yavaş yavaş birçok kayıpla aşağı inişini daha önce anlatılmamış hikayelerle ele alan Whitney saat 14.00’te; Fransız şarkıcı Edith Piaf’ın hayatını konu alan Kaldırım Serçesi 16.30’da, “David Lynch: Yaşam Sanatı” ise 19.00’da beyazperdede olacak.

Sinema Mevsimi Filmekimi’nde

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 21. kez düzenlenen Filmekimi 7-16 Ekim’de İstanbul’da sinemaseverlerle yeniden buluşacak.

50 filmin gösterileceği festival, Beyoğlu’nda Atlas 1948 Sineması, Şişli’de City’s Nişantaşı ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ve Sinematek/Sinemaevi’nde izlenebilecek. Venedik Film Festivali’nde yarışan “The Banshees of Inisherin”, “Beyaz Gürültü”, “Marlowe”, “L’Immensità” ve “Usta Bahçıvan” filmleri Filmekimi programında sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. “Öğle Güneşinde Yıldızlar”, “Yakın”, “Sekiz Dağ”, “Aİ”, “Ayrılma Kararı”, “Kutsal Örümcek”, “Bebek Servisi”, “Cennetten Gelen Çocuk”, “Güneş Sonrası”, “İncir Ağaçlarının Altında”, “Savaş Atı”, “Güzel Bir Sabah”, “Leyla’nın Kardeşleri”, “Mavi Kaftan”, “Akdeniz Ateşi”, “İşe Yaramazlar” ve “Korsaj” Filmekimi’nde gösterilecek.

Programda ayrıca “R.M.N.”, “Kadın Kral”, “İyi Şanslar Leo Grande”, “Masum”, “Kestik!”, “Aşkın Ateşi”, “Tanrının Unuttuğu Yer” ve Yıldız Kenter belgeseli “Caniko” da yer alıyor.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ne Az Kala

İş Sanat’ın düzenlediği Cuma İş Çıkışı konserlerinin bu haftaki konuğu Levent Yüksel olacak. 30 Eylül saat 18.30’da dj performansıyla başlayacak konser İş Kuleleri Kibele Çeşmesi Heykeli önünde ücretsiz gerçekleşecek.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Fransız Kültür Merkezi’nde açılan Alexandre Vallaury’nin İstanbul Mirası sergisi ünlü mimarin İstanbul için tasarladığı tarihi yapılara Bilal İmren’in fotoğraflarıyla ışık tutuyor. Sergi 23 Kasım’a kadar saat 10.00 ve 18.00 arasında ücretsiz görülebilir.

Sadece 15 Gösteri

Yerebatan Sarnıcı’nın “gece gezilmesi” konseptiyle başlayacak olan 3 Ekim akşamı, 3 hamile kadının muazzam performans sergileyeceği GEBE oyunun prömiyerine sahne olacak. Alayça Gidişoğlu, Özlem Öçalmaz ve Tuba Karabey’in gerçekleri canlandıracağı tek perdelik eser, sadece 15 gösterimde seyirciyle buluşacak. Annelik ve kadınlık kavramlarının tatlı-sert bir sorgulamalarıyla kaleme alınan oyun 45 dakika sürüyor Gösteri saat 21.00’de başlayacak.

Zorlu PSM’den Seçkiler

Ingmar Bergman’ın kült filminden Kayhan Berkin tarafından tiyatroya uyarlanan  ve Ece Dizdar, Öner Erkan, Kayhan Berkin, Pınar Göktaş ile Naz Buhşem’in rol aldığı “Evlilikten Sahneler”i bir çiftin merkezinde aşk, şefkat ve iletişim konularını ele alan bir oyun. “Evlilikten Sahneler” 4 Ekim saat 20.30’da Zorlu PSM %100 Studio’da.

Tekfen Filarmoni Sezona Başlıyor

Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni, orkestranın 30. kuruluş yılında ünlü Macar keman virtüözü Roby Lakatos ve Ensemble’ını yüksek tempolu, renkli konserleri ile ağırlıyor. Ülkemizin yetiştirdiği ünlü kanun sanatçımız Göksel Baktagir de konserlerde konuk sanatçı olarak yer alıyor. 5 Ekim’de Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek konser 20.30’da başlayacak.

Kültür Yolu’nda Fotoğraf Sergileri

Tarık Zafer Tunaya Sanat Galerisi’nde fotomaraton sergisi ile çocukları da kapsayan fotoğrafçılık atölyelerine ev sahipliği yapacak. Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral gibi fotoğraf sanatının önemli isimleri, fotoğrafseverlerle bir araya gelecek.

Çukurcuma’daki antikacılar, festival boyunca hafta sonları müzayede yapacak. Yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayan Narmanlı Han, festivalde bir kahve eşliğinde geçmişe yolculuk yapmak isteyenlerin mekanı olacak.

 

 

 

 

 


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background