Gastronomi Dünyası Şişli’de Buluşuyor
Written by abayraktar on 11 Ekim 2022
Uluslararası İstanbul Lezzet Festivali lezzet dolu bir hafta sonu geçirmek isteyenler için 15-16 Ekim tarihlerinde Maçka Demokrasi Parkı’nda düzenlenecek.
Şişli Belediyesi ev sahipliğinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Platformu iş birliğiyle 15-16 Ekim 2022 tarihlerinde sosyal gastronominin önde gelen isimlerini ağırlayacak. İlki düzenlenecek olan festivalde önde gelen şeflerin yer alacağı “Gastro Şov”lar, İstanbul mutfağına, sürdürülebilir tarım ve mutfağa dair söyleşiler ve atölyeler düzenlenecek. Ziyaretçiler çeşitli ülkelerden gelen misafir şeflerin sunum ve tariflerini görebilecek. Güney Kore Mutfağından atölyelerin yanı sıra İstanbul’a özgü Sefarad Mutfağı, Rum Mutfağı ve balık kültürü de festivalin öne çıkan atölyeleri arasında. 15 Ekim saat 10.00’da düzenlenecek açılış korteji ve törenin ardından başlayacak festivalin programı ise şu şekilde:
15 Ekim Ana Sahne Akışı
10:00 Açılış korteji
10:30 Açılış töreni
11:00 Rıza Sönmez moderatörlüğünde, Cüneyt Asan, Sahrap Soysal ve Pınar Taştekin katılımıyla açılış şovu
12:10 Şef Hazer Amani ile “Gastro Şov”
12:50 Şef Luca Ignazio de Astis ile “Gastro Şov
13:30 Şef Fırat Siriş ile “Sahnede Anadolu Var”
14:10 Şef Doğan Anapa ile “Anadolu Lezzet Envanteri” Demosu ve Akçakaya Köyü Üretici Sohbeti
14:50 Şef Vedat Demir ile “Gastro Şov”
15:30 Şef Ali Geyik ile “Sahnede Anadolu Var”
16:10 Şef Yunus Emre Akkor ile“Gastro Şov”
16:50 Şef Aylin Yazıcıoğlu ile “Gastro Şov”
Konser
15 Ekim Panel Sahnesi Akışı
11:00 “İstanbul’un Geçmişten Geleceğe Tarım Kimliği”
Moderatör: Osman Serim
Konuşmacılar: Abdullah Aysu, Beyhan Uzunçarşılı
11:40 “İstanbul’un Çok Kültürlü Mutfağı – İstanbul Göç Mutfağı”
Moderatör: Zeynep Kakınç
Konuşmacılar: Filiz Hösükoğlu, Umut Karakuş
12:20 “İstanbul’un Çok Kültürlü Mutfağı – Saray Mutfağı ve Günümüze Yansımaları”
Moderatör: Çağrı Başkurt
Konuşmacılar: Aydın Demir, Nejat Yentürk, Özge Samancı
13:00 Şef Ebru Baybara Demir’in sunumu ve Prof.Dr.Engin Deniz Eriş’in katılımıyla “Sürdürülebilir Bir Dünya, Sürdürülebilir Bir Gastronomi, Gıdanın Geleceği – Denge”
13:25 Pınar Akkurt sunumuyla “Bir Lokanta Vitrininin Hikayesi”
13.50 “Gastronomi Eğitiminde Sürdürülebilirlik ve Biyoçeşitlilik”
Moderatör: Esin Sungur
Konuşmacılar: Filiz Hösükoğlu, Defne Tüysüzoğlu, Yalçın İnam
14:30 “Geleceğe Taşınan Geleneksel Ürünler”
Moderatör: Rıza Sönmez
Konuşmacılar: İlhan Koçulu, Ahsen Toktay
15:10 “Gıda Üretiminde Sürdürülebilirlik Dönüşümü”
Moderatör: Betül Bildik
Konuşmacılar: Pınar Nacak, Tuna Özçuhadar, Müge Ergül
15:50 “Tasarımın Sürdürülebilirliğe Katkısı ve Örnek Modeller”
Moderatör: Faruk Şüyün
Konuşmacı: Ayşe Çetin
16:15 “Kaybolmaya Yüz Tutan Ürünlerin Gün Yüzüne Çıkarılması ‘Ale Projesi’”
Moderatör: Alparslan Baloğlu
Konuşmacılar: Ahmet Örs, Zeynep Kakınç
16:55 “Gastronomi Markalarında Sürdürülebilirlik”
Moderatör: İbrahim Demir
Konuşmacılar: Ergin Sönmez, Murat Güllü
15 Ekim Atölye Etkinlikleri Akışı
10.30 TAŞPAKON moderatörlüğünde “Üniversiteler Arası ALE Ürünleri Lezzet Yarışması”
15:40 “İstanbul Mezeleri Atölyesi”
Şef Deniz Şahin, konuşmacı Adnan Şahin
16:40 “İstanbul Ermeni Mutfağı Atölyesi”
Şef Aret Silahlı, Konuşmacı Tamar Taşçıoğlu
17:40 “İstanbul Rum Mutfağı Atölyesi”
Moderatör Şef Rea Burci, Konuşmacı Meri Çevik Simyonidis
16 EKİM
16 Ekim Ana Sahne Akışı
11:00 Şef Eyüp Kemal Sevinç ile “Gastro Şov”
11:40 Şef Murat Deniz Temel ile “Gastro Şov”
12:20 Şef Bora Korkmaz ile “Gastro Şov”
13:00 Şef Aydın Demir ile “Gastro Şov”
13:40 Güney Kore K-pop Dans Gösterisi
14:10 Şef Geu Lim Jung ile “Geleneksel Güney Kore Mutfağından Örnekler”
14:50 Şef Ethem Sassin ile “Sahnede Anadolu Var”
15:30 Şef Yalçın İnam ile “Gastro Şov”
16:10 Şef Doğa Çitçi ile “Sahnede Anadolu Var”
Konser
16 Ekim Panel Sahnesi Akışı
15:50 “Sosyal Gastronominin Değişime Katkısı”
Konuşmacılar: Patrick Marius Honauer, Nicola Catherine Gryczka, Rafael Rincon Magro, Maya Terro, Clare Maete Effiong, Ebru Baybara Demir
11:40 “Celaliye Bamyası – Şile Palamudu, Gümüşdere Köyü”
Moderatör: Ayfer Yavi
Konuşmacılar: Gözde Göçmen Öztürk, Gökhan Taşpınar, Tümay İmamoğlu, Beyhan Uzunçarşılı
12:20 İstanbul’un Kent Bostanları
Moderatör: Esra Düzdağ Ateş
Konuşmacılar: Cansu Dirim, Aytaç Timur, Nazlı Pişkin
13:00 “Tarımda Dijital Dönüşüm /Yeni Dünyada Tarım”
Moderatör: Kübra Yüzüncüyıl
Konuşmacılar: Elif Ovalı, Doğan Başaran
13:40 Asuman Kerkez sunumuyla “Topikten Lahmacuna İstanbul Mutfağında Değişim”
14:10 “Gıdanın Sürdürülebilirliğinde Mutfak Ekipmanlarının Pozitif Dönüşüme Etkileri”
14:35 “İstanbul’da Dikey Tarım”
Moderatör: Nazlı Kalmuk
Konuşmacılar: Emre Kaynar, Hasibe Akın
15:15 Dr. Fügen Erdoğan Çekin Sunumuyla “Beslenme Kültürünün İnsan Bedenine Etkisi ve Değişimi”
15:55 “HORECA’da Sıfır Atık Yönetimi ve Örnek Projeler?”
Moderatör: Gaye Şahin
Konuşmacılar: Murat Özipek, Yener Özden
16:35 “Yeme İçme Sektöründe Marka Yaratmak ve Sürdürmek”
Moderatör: Gökmen Sözen
Konuşmacılar: Uğur Talayhan, Natalie Suda, Önder Köse
16 Ekim Atölye Etkinlikleri Akışı
11.00 Şef Geu Lim Jung ile “Güney Kore Mutfağı Atölyesi”
13:00 Sosyal Gastronomi şefleri ile “Universal Plate” Etkinliği
Konuk şefler: Patrick Marius Honauer, Nicola Catherine Gryczka, Rafael Rincon Magro, Maya Terro, Clare Maete Effiong, Ebru Baybara Demir
16:10 “İstanbul Sefarad Mutfağı Atölyesi”
Şef Shirley Kaston, Lian Penso Benbasat