Haftanın Kültür Sanat Etkinlikleri

Written by on 24 Ekim 2022

Kadir Ablak’ın İstanbul temalı sergisi “Bir Metropolün Anatomisi”, Corpus Galeri’de 20 Kasım’a kadar görülebilir.

Sahnelerde Bu Hafta

-Prof. Dr. Özlem Doğuş Varlı’nın içeriğini oluşturduğu Kadınlar Dünyayı Çalıyor/Söylüyor projesi sempozyumlar, paneller ve kitap yayınlarıyla birlikte konserler aracılığıyla da kadının sesinin duyurulmasını sağlıyor. 36 kadın sanatçının yer aldığı albüm çalışmasında Türk Halk Müziği ve Türk Makam Müziği’nde enstrümanlarıyla ön plana çıkmış kadın sanatçıları bir araya getiren bu konserde origami sanatçısı Gürat Öztürk konuk sanatçı olarak Turnalar kompozisyonu ile konsere görsel olarak eşlik edecek. Kadınlar Dünyayı Çalıyor Söylüyor konseri 25 Ekim Salı günü saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda.

-Golden Horn Brass, dünyaca ünlü trompet virtüözü Ole Edvard Antonsen ile 26 Ekim Çarşamba saat 20.00’de vereceği konserde Antonsen Tartini Trompet Konçertosu’nu solo olarak seslendirirken Anadolu ezgilerini, caz ve klasik müzik eserlerini ise grupla birlikte seslendirecek.

-Son olarak 2021 yılında Hayat Defteri isimli beşinci albümü ile sanatseverlerle buluşan Şenay Lambaoğlu 28 Ekim Cuma saat 20.00’de CRR Caz Orkestrası ile “Buluşma” konseriyle bir araya gelecek. Konserde sanatçının özgün besteleri ile tanıdık caz eserleri seslendirilecek.

-CRR Senfoni Orkestrası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri’nde “Kuva-yi Milliye ve Cumhuriyet” temasıyla Alexander Rahbari şefliğinde müzikseverlerle buluşacak. Kemanda Elvin Hoxha Ganiyev’in olacağı konserde Ferit Tüzün’ün Esintiler, Fazıl Say’ın Haremde 1001 Gece ve Rimski Korsakov’un Shehrazad eserleri seslendirilecek. Konser öncesinde ise müzikseverleri 1001 Gece Masalları’ndan bir sürpriz bekliyor. Kuva-yi Milliye ve Cumhuriyet konseri 29 Ekim Cumartesi saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda.

-Paganini’nin 240’ıncı doğum günü anısına Cihat Aşkın, seslendireceği Paganini Kaprisleri ile 27 Ekim saat 20.00’de CSO ADA Ankara’da olacak.

Şehir Tiyatroları’nda Bu Hafta

26-29 Ekim tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde Yaftalı Tabut, Komik Para Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde, Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikayesi Kağıthane Sadabat Sahnesi’nde, Çingene Boksör Müze Gazhane Meydan Sahnesi’nde, Veba Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde, İki Efendinin Uşağı Ümraniye Sahnesi’nde, Melek Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde, Kutlama Üsküdar Musahipzade Celãl Sahnesi’nde izlenebilir.

 

 


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background