Köpeğimizin Sosyalleşmesi İçin Püf Noktaları

Written by on 27 Ekim 2022

Hakan Milli’nin sunduğu Köpeğimin Dünyası’na konuk olan Köpek Psikolojisi Uzmanı Aylin Eke köpekler için sosyalleşmenin önemini, köpeklerimizin insanlar ve diğer köpekler ile sosyalleşirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

İnsanlar kadar hayvanların da sosyalleşmesi, psikolojik gelişimlerinde önemli etkenlerden birisi. Özellikle de evcil hayvanlar için diğer hayvanlar ve insanlarla sosyalleşmek onları daha mutlu kılıyor. Köpek Psikolojisi Uzmanı Aylin Eke köpekler için sosyalleşmenin önemini şu şekilde anlatıyor: “İnsanlar için sinemaya gitmek, bir yerde kahve içmek ne kadar önemliyse köpekler için de kendi cinsleriyle koşmak, oyun oynamak enerjilerini atmaları için çok önemli. 0-3 ve 0-6 dönemi bebeklerin iletişim yeteneği ve sosyalleşmesi açısından önemli olduğu kadar köpeklerin yavruluk dönemi de aynı öneme sahip. Bu da onların ileriki hayatlarının temelini atıyor.

Isırmanın Sebebi Asosyal Köpek Olabilir

“Köpekler yavruluk döneminde ne kadar cinsle ve insanla tanışırsa ve onların yabancılığını çekmezse ilerleyen dönemde davranış bozukluğu dediğimiz kemirme, ısırma gibi istenmeyen davranışların önüne geçilebilir. Bir köpekle hayata başlamaya karar verdiğimizde yeni bir eğitim dönemine başlıyoruz.  Bu sayede eve misafir geldiğinde olumsuz tepki göstermeme ve kapı ziline çok tepki vermemesi için köpeğin yavruluğundan itibaren eğitim vermek gerekiyor. Köpekler aynı kamera gibi. 0-6 yaş bebeklerin görülen her şeyi yapması gibi köpekler de gördüklerini uyguluyor.”

Köpeğimin Dünyası’nın tamamını buradan dinleyebilirsiniz:


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background