JURNAL’DE BU HAFTA

Written by on 31 Ekim 2022

Mazhar Enis Tayman’ın hazırlayıp sunduğu Jurnal’de bu hafta Türkiye ve dünyadan güncel gelişmeler ele alındı. Ekonomiye, sağlığa ve ülke gündemine dair birçok haberin konuşulduğu Enis Tayman ile Jurnal her Pazartesi 10.00’da Radyo Gedik’te.

Her Salı saat 10.00’da Radyo Gedik dinleyicilerine kendine özgü üslubuyla gündemdeki gelişmeleri paylaşan Enis Tayman ile Jurnal’de bu hafta Türkiye’de Covid aşılarına dair güncel veriler yer aldı. Güncel Covid aşılarına dair bilgilerin de paylaşıldığı programda, solunum yoluyla düşük dozlu virüs içeren bir solüsyonun yeni bir aşı türü olarak açıklandığı paylaşıldı.  Çağdaş Hukukçular Derneği’nin son yaşanan maden kazası hakkındaki raporu programda yer aldı. Yılbaşından itibaren asgari ücretteki artış merak konusu olurken Avrupa İstatistik Ofisi asgari ücrette Türkiye’nin durumunu diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştırdı. Türkiye, 27 Avrupa ülkesi arasında en düşük asgari ücreti veren ikinci ülke oldu. Asgari ücretin Türkiye’de ortalama ücrete dönüştüğünü söyleyen Tayman, “Çoğu işletme çalışanlarına zam yapsa da yüksek asgari ücret artışlarını karşılayamıyor. Normalde asgari ücretin çok çok üstünde maaş alması gereken çalışanlar ise asgari ücretten biraz yüksek ücretler almaya başladı” dedi.

Ekonomiye, sağlığa ve ülke gündemine dair birçok haberin konuşulduğu Enis Tayman ile Jurnal her Pazartesi 10.00’da Radyo Gedik’te. Son Jurnal’i buradan dinleyebilirsiniz:

Tagged as

Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background