Dijital Dönüşüm Çalışanlarla Birlikte Gerçekleştirilmeli

Written by on 26 Aralık 2022

Zuhal Gürçimen ile Kilit Açan Sorular’da bu hafta D Source Genel Müdürü Bidar Özgür Tombuloğlu şirketlerde dijital dönüşümünde izlenmesi gereken yolları anlattı. Tombuloğlu dijitalleşmenin şirketler için kaçınılmaz olduğunu söylerken çalışanların da bu dönüşüme ortak edilmesi gerektiğini vurguluyor.

 

Dijital dönüşüm artık hayatımızın her alanında. Yakın geçmişte, sadece büyük şirketlerin ve profesyonel iş insanlarının kullandığı teknolojileri artık herkes kullanıyor. Mobil bankacılık ile KOBİ’ler anında yatırım fırsatlarını değerlendirirken para aktarımı veya ödemeler de kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

Analogdan Dijital Dönüşüme

Kilit Açan Sorular’a konuk olan D Source Genel Müdürü Bidar Özgür Tombuloğlu yıllar içinde yaşanan dijital dönüşümü ve şirketlerin dijitalleşme durumunu anlattı. Günümüzde bilgisayarsız hiçbir işlemin yapılamadığını söyleyen Tombuloğlu, “1994 yılında işe başladığım yıllarda bilgisayar yokken şu anda bilgisayar ve telefonsuz işe başlayamıyoruz. Dijitalleşme de var olan analog bilgilerin dijitale aktarılması olarak tanımlanabilir. Bunun içerisinde iş yapış şekilleri, ekipmanları dahil edebiliriz” dedi.

Çalışanlar Dönüşüme Hazır mı?

Dijital dönüşüm için teknolojik dönüşümün tek başına yeterli olmadığını söyleyen Tombuloğlu, “Aynı zamanda kültürel bir dönüşüm söz konusu. İnsansız, sadece ekipmanların dönüşümüyle dijital dönüşüm yetersiz kalır. Çünkü bu teknolojileri insanlarla kullanıyoruz. Çünkü var olan bir konfor alanı var ve dönüşüm sırasında yaşanacak insan kaynaklı sorunları hoş görmek gerekiyor. Şirketlere dijital dönüşüm dışarıdan gelecek bir kişiyle değil içeriden olacak bir süreç. Ve şirketin yaşamı boyunca bu süreç devam eder. Kurumun bunu kültür olarak alıp kültür haline dönüştürmesi gerekiyor. Tek bir kişinin dijitalleşmeyi sağlaması imkânsız. Şirket çalışanlarının da bu dönüşümü benimsemesi gerekiyor. Çalışan değişime hazır mı, risk alma iştahı nedir bunları sorgulamak gerekiyor. Dijitalleşmeyi reddeden çalışanları geri kafalı olarak yaftalamak asla çözüm değil” dedi.

Programın tamamını buradan dinleyebilirsiniz:


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background