Özge Borak: Her Filmde Kendimi Yenilemek İsterim

Written by on 28 Aralık 2022

İsak’la Tarz-ı Hayat’a konuk olan Özge Borak, Das Das’ta sahnelenen Dünya Yerinden Oynar başta olmak üzere tiyatro, sinema ve dizi çalışmalarını anlattı. Borak, son olarak yer aldığı Kum Zambağı ve Leyla Hanım filmlerine dair detayları paylaştı.

Konuklarının hayat öykülerine odaklanarak kariyerlerindeki gelişimi ve sanatsal üretimlerindeki çıkış noktalarını araştıran program İsak’la Tarz-ı Hayat’ın yeni bölümüne Özge Borak konuk oldu. Babası Devlet Opera ve Balesi’nde sanatçı olarak yer alan Selçuk Borak’ın etkisiyle sanatla büyüdüğünü söyleyen Borak, ailesinin sanatçı olması veya olmamasında hiçbir zorlaması olmadığını söyledi. Babamın balet olması sebebiyle çocukken bale eğitimi almak istedim. Sonrasındaysa 8 yaşında İstanbul Şehir Tiyatroları’nın çocuk eğitim birimi kursu açılmasıyla oraya dahil oldum. 12 yaşından beri de sahneye çıkıyorum. Çocukluğumda da kendimi sahnede görme motivasyonu ile bu işe devam ettim” dedi.

Tanınırlığının artmasında 2000 yılında bir reklam filmde yer almasının etkili olduğunu söyleyen Borak, “2003 yılında da Sultan Makamı isimli televizyon dizisinde oynadım. 2000 yılında bir yandan da konservatuara devam ediyordum. 2005’te de Ihlamurlar Altında yer almamla tanınırlığım pekişti” dedi.

“Seçici Olmak Gerekiyor”

İlk sinema filmi Eyvah Eyvah olan Borak, Eyvah Eyvah serisini “herkesin kendinden bir şey bulabileceği hem komik hem de duygusal filmler” olarak tanımlıyor. Borak programda çekimleri henüz tamamlanan yeni filmi “Kum Zambağı”nı da programda duyurdu. Kendini en çok bulduğu filmin Kum Zambağı olduğunu söyleyen Borak, bu zamana kadar birbirinden farklı roller kabul ettiğini söyledi: “Kendimi tekrar etmeye ve yaftalanmaya yer vermek hiç istemedim. Bundan dolayı iş yaparken seçici olmak gerekiyor. Hep de bunu yapmaya çalışıyorum.”

İlk Kadın Belediye Başkanını Canlandırdı

Son olarak ilk kadın belediye başkanı olarak İzmit’e görev yapan Leyla Atakan’ı canlandıran Borak, “Hayatını okuduğumda ve gözlemlediğim kadarıyla şimdiki İzmit’in İzmit olma sebebi de kendisi. Siyasetle içli dışlı biri değilim ama örnek alınması gereken biri olduğunu düşünüyorum. Bu filmin galası da Şubat’ta yapılacak” dedi.

Mert Fırat’ın yönettiği DAS DAS’ta sahnelenen Dünya Yerinden Oynar oyununda yer alan Borak, “Bu oyun 1700’lü yıllarda bir yalıda yaşayan 7 kadın hakkında. Yüzyıllardır değişmeyen kadın sorunlarını konu alıyor. Ama modern bir çizgide geçiyor. Kısaca baktığımızda bugünün sorunlarının o yıllarda hala devam ettiğini görüyoruz.

Programın tamamını buradan dinleyebilirsiniz:


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background