Kariyerinizi Networkler ile Güçlendirin!

Written by on 30 Ocak 2023

Kariyer Avcıları’na konuk olan  Networking Danışmanı Erdal Uzunoğlu, girişimciler ve start-up’lar için network oluşturma ve geliştirme stratejilerini anlattı.

 

Evinize yeni bir dolap yaptıracaksınız. Hayalinizdeki dolabı da yapabilecek bir marangozu bulmak için bir süre araştıracaksınız. Dostlarınıza danışıp Google üzerinden ufak bir araştırma yaparak usta bir marangoz bulabilirsiniz. Fakat aynı pratik yöntem iş dünyasında da geçerli mi? İş hayatındaki sorunlar için doğru uzmandan fikir almak kulağa basit geliyor olabilir. Bunun için networking uzmanları sorunlarına çözüm arayan iş insanlarını uygun çalışanlarla bir araya getiriyor.

Networking: Doğru İnsanları Bir Araya Getirme

Bu uzmanlardan birisi de Erdal Uzunoğlu. Kendisini networking odağında yaşayan biri olarak tanımlayan Uzunoğlu, “Doğru insanları bir araya getirmekten hoşlanıyorum. Bunu sadece iş hayatında değil askerdeyken de yapıyordum. Herkesin iletişim halinde olması için birliğimde yer alan arkadaşlarımın isimlerinden telefonlarına kadar a4 kağıtlara fotokopi çekerek herkese dağıtmıştım. İş hayatımda ise sıcak satışı ve pazarlama üzerinde çalıştım. 19 yıl bu alanda çalıştım. Son birkaç yıldır sadece networking alanında çalışıyorum” dedi.

Uzun Vadeli İş İlişkileri İçin

Kariyer dünyasında networklerin sadece iş anlamında değil sosyal çevre kurulması konusunda da katkısı olduğunu belirten Uzunoğlu, “Doğru networkler kurmak aslında telefonda kısayol arama tuşu gibidir. Doğru kişi için arayışa girerek zaman kaybetme ihtimali olmadan anında sorununuzu çözersiniz, uzmana danışırsınız. Network zannediliyor ki, tanışıldığı anda kurulan bir ilişki. Ve anında binlerce kişiyle iletişim kurmak da değil. Ne yaptığımızı, nasıl yapacağımızı etkin bir şekilde karşı taraftakine verebildiğimizde network’ü sağlamış oluyoruz. Örneğin beyaz yakalı çalışanlar binlerce çalışanın yer aldığı iş ortamlarında çalışıyorlar. Buradaki ilişkiler sadece günaydın ve iyi akşamlardan ibaret kalmamalı. Şirket içinde bireyler iletişim ağlarını güçlendirerek hem şirketin hem de bireysel kalkınma ve büyümelerini sağlayabilirler.

Programın tamamı Radyo Gedik Spotify ve Soundcloud’da.


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background