Kızılay’dan Kan Bağışı Çağrısı

Written by on 10 Şubat 2023

Yaşanan depremin ardından hayati ihtiyaçların en başında kan geliyor. Kızılay’ın yaptığı çağrının ardından Türkiye’nin 81 ilinde kan bankalarının yanında seyyar kan bağış noktaları da kuruldu.

Kan bağışı yapmak isteyenlerin bağış noktalarında verilen 4 sayfalık bir form veriliyor. Bu formda güvenli kan temini için gerekli bilgilerin doldurulması isteniyor. Kayıt işleminin ardından kan sayımı, tansiyon, nabız, ateş ve vücut ağırlığı ölçümü yapılıyor. Kan alma işlemi ise toplamda 4 ile 8 dakika arasında tamamlanıyor.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, yaptığı açıklamada bölgede kullanılmak üzere toplamda 10 bin ünite kan ihtiyacının olduğunu söyleyerek, “Kan toplama işlemi sonrasında analiz işlemleri yapılıyor. Ardından deprem bölgesine gönderiliyor. Kan bağışı için çok talep var fakat kanın bozulma ihtimali olduğu için yapılan bağışlar depolanamıyor, taze ve sürekli kana ihtiyacımız var” diye ekledi.

Kan bağışı yapılacak seyyar noktalar sürekli olarak güncelleniyor. Güncel kan bağış noktaları, Kızılay’ın yolladığı kısa mesajlar aracılığıyla ve Kızılay’ın sitesinden de öğrenilebiliyor. Güncel kan bağış noktaları için tıklayın.


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background