Koronavirüs Saçları da Etkiledi

Written by on 12 Nisan 2023

Günümüzde saçlara sadece kadınlar değil erkekler de önem veriyor. Bundan dolayı saç bakım ürünlerine ve doğal yöntemlere olan ilgi de gün geçtikçe artıyor. Füsun Saka ile İyilik Sağlık’a konuk olan Arkopharma Genel Müdürü Pınar Akçam, saç bakım ürünlerinde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Saç bakımı artık kozmetik değil, temel bir ihtiyaç haline geldi. Geçmişte kadınlar ile özdeşleştirilen saç bakım ürünlerine artık erkekler de yoğun şekilde rağbet ediyor. Teknolojinin gelişmesinin yanında doğal ürünlere olan talebin artması da kimyasal oranı az, organik ürünlerin çeşitliliğini artırıyor. Füsun Saka ile İyilik Sağlık’a konuk olan Arkopharma Genel Müdürü Pınar Akçam, saç bakım ürünlerinde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Saçların boyama ve ısıl işleme maruz kalmasıyla kolayca yıprandığını söyleyen Akçam, “Pek çoğumuzun yaşadığı kırılma ve yıpranmanın bu kadar yaygınlaşmasının nedeni de bu işlemler. Kadınlarda hamilelik ve emzirme dönemlerinde bile saçlar etkilenebiliyor. Bunda da kandaki vitamin ve mineral değişimi etkili oluyor. Günlük psikolojik durumumuz bile saçlarımızı etkiliyor” dedi.

İçten de Bakım Önemli

Pandemide saç sağlığının da doğrudan etkilendiğini belirten Akçam, “Hastalığı geçirenler de aşı olanlar da bu dönemde saçlarıyla ilgili sorun yaşadı. Ve bu dönemde saçlara yönelik şikayetlerin de arttığını görüyoruz. Bu da saç ürünlerine olan talebi artırdı. Saç ürünü sadece yüzeysel uygulamalar olarak algılanmamalı. Krem, şampuan ve losyonların yanında metabolizmadan kaynaklanan sorunların da çözümlenmesi gerekiyor. Sağlığın tüm alanında olduğu gibi saç sağlığında da içten ve dıştan beslemek çok önemli.


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background