Türkiye’nin İlk Wellbeing Konferansı 6 Mayıs’ta Düzenlenecek

Written by on 4 Mayıs 2023

Füsun Saka ile İyilik Sağlık’a konuk olan Wellbeing Derneği Başkanı Ebru Şinik, Türkiye’de wellbeing hakkında düzenlenecek ilk konferans olan Yeni Nesil Yaşam Tarzı 1. Wellbeing Konferansı’ndan detayları paylaştı.

Bütünsel esenlik veya bütünsel bir iyi olma hali anlamına gelen wellbeing, Türkiye’de giderek popülerleşiyor. Hem yaşam alışkanlıklarını hem de ilişkilerini düzenlemek isteyen bireylerin rağbet etmeye başladığı wellbeing kişinin fiziksel, ruhsal ve zihinsel bedenlerinde eş zamanlı olarak bir denge ve harmoni durumunu sağlıyor. İyilik Sağlık programına konuk olan Wellbeing Derneği Başkanı Ebru Şinik, wellbeing’i farklı alanlardan uzmanların irdeleyeceği Yeni Nesil Yaşam Tarzı 1. Wellbeing Konferansı’nı anlattı. 2022’de daha geniş kitlelere wellbeing’i daha iyi anlatabilmek için Wellbeing ve Bütünsel Sağlık Derneği’ni kurduklarını söyleyen Şinik, “Derneğimizin halka açık ilk etkinliği olarak Yeni Nesil Yaşam Tarzı 1. Wellbeing Konferansı’nı düzenlemeye karar verdik. Etkinlik kapsamında wellbeing’i kişilerin sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel düzeylerinden bağımsız bir şekilde işlemek istiyoruz. Konferansta wellbeing’in beş ana bileşeni olan kariyer, finansal, zihinsel-fiziksel, sosyal ve çevresel wellbeing konuları ele alınacak. Çünkü wellbeing, sağlığı olumlu etkilemenin yanında sosyal ve kariyer hayatımızı da olumlu etkileyebiliyor.

Kariyerden Psikolojiye Wellbeing Olumlu Etkiliyor

“Sadece sağlıklı beslenmek ve spor yapmak ruhsal sağlığımızı olumlu etkilemek için tek başına yeterli değil” diyen Şinik, “Wellbeing bu anlamda bir çatı görevini üstleniyor. Örneğin kariyer wellbeing’i uyanık olunan zaman içinde kişiyi tatmin eden uğraşıların planlanmasına yarıyor. İş arkadaşları ile saygı çerçevesinde bir ilişki var mı, işlerin verimli bir şekilde yapılıp yapılamadığı ve işin zihinsel ve ruhsal besleyici rolü ele alınıyor. Kısacası wellbeing hayatımızı ve sağlığımızı bütünsel olarak iyileştirmemizi sağlıyor” şeklinde konuştu.

Konferansta Neler Konuşulacak?

6 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek Yeni Nesil Yaşam Tarzı 1. Wellbeing Konferansı’nda Ayurvedik Günlük Rutinlerin Dönüştürme Gücü ve Yaşamımıza Entegrasyonu konusunu; Wellbeing Chef Pelin Bilgiç, Ayurveda Doktoru Dr. Buğra Öktem, İç Hastalıkları ve Yoğun Bakım Uzmanı & Fitoterapist Prof. Dr. Murat Hakan Terekeci ile Farmakolog ve Wellbeing Uzmanı Prof. Dr. Vahide Savcı konuşacak. Moleküler Biyoloji ve Genetik ve Wellbeing Uzmanı Prof. Dr. Özge Çelik, Gastroenteroloji ve Wellbeing Uzmanı Dr. Özdal Ersoy, Fizyoloji, Fizyopatoloji, Gıda, Metabolizma Terapisti Prof. Dr. Nuray Yazıhan Fiziksel & Zihinsel & Ruhsal Bedenlerde Wellbeing konulu panelde konuşacak. Sosyal Hayatta Wellbeing konulu panelde Teknolojide Kadın Derneği Kurucu YK Başkanı Zehra Öney, stanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Itır Erhart, Bernaylafem PR Kurucu Başkanı Berna Sağlam Naipoğlu ile Doktor, Homeopat ve Tiyatrocu Dr. Levent Buda konuşmacı olarak yer alacak. Kariyer Hayatında Wellbeing Paneli’ne ise Gedik Holding YK Başkanı & Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hülya Gedik, Sertrans Logistics YK Başkanı Nilgün Keleş ve Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan konuk olacak.

 

Programın tamamını buradan dinleyebilirsiniz:


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background