Printed Sekizinci Kez Mixer’de

Written by on 29 Mayıs 2023

2015’den beri çağdaş sanat ile baskı sanatını birleştiren yenilikçi isimleri ağırlayan Printed sergisi Mixer’de açılıyor. 8 Temmuz’a kadar sürecek sergide Aslı Alpar, Erdil Yaşaroğlu ve Vuslat Çamkerten’in aralarında olduğu 38 sanatçının eserleri yer alıyor.

Vuslat Çamkerten, Passenger

Türkiye’de baskı sanatına ilişkin güncel eserleri sanatseverlere ulaştırmayı hedefleyen Printed sergisi sekizinci kez Mixer’de açılıyor. 30 Mayıs’tan itibaren gezilebilecek sergide, geleneksel ve özgün baskı yöntemlerinin yanı sıra ilk defa risografi ve UV baskı gibi alternatif baskı yöntemlerine de yer verilecek. Sergide; dijital çizimler, kurgusal biçimler, tipografik imgeler, mizahi metinler, dinamik formlar sanatseverlerle buluşacak. Sergi paralelinde sanatçı Ayşe Erkmen’in hazırladığı sınırlı edisyonda çalışmaları da kitap olarak basılacak. Ayşe Erkmen, farklı ülkelerde kağıt torbalarının üzerine yaptığı çalışmalarla alışveriş yapanların taşıyıcı olma özelliğini şehir içinde gezdirmek fikrinden yola çıkılarak hazırladı. Böylece serginin ziyaretçiler üzerinden kamusal alanda da görülmesi planlanıyor. Printed’23 sergisi Mixer Karaköy’de 8 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilir. 

 

 

Meriç Yirmili, Her Şey Ona Bağlı

Serginin sanatçıları ise şu şekilde; Aslı Alpar, Kaan Bağcı, Burak Beceren, Kaan Bilaloğlu, Vuslat Çamkerten, Kadir Çıtak, Derin Çiler, Selçuk Demirel, Leyla Emadi, Ayşe Erkmen, Ece Eldek, Furkan Öztekin, Cins, Bülent Gültek, Cem Güventürk, Hakan Sorar, Ece Haskan, Selman Hoşgör, Gökçe İrten, Hamza Kırbaş, Murat Kalkavan, Melike Kuş, Ricardo Nunez Suarez, Ahmet Rüstem, Burak Şentürk, Meltem Şahin, Oğulcan Sürmeli, Erdil Yaşaroğlu, Elif Varol Ergen, Dilek Winchester, Erdem Taşdelen, Hale Tenger, Şeyma Türk, Ulaş Uygun, Berke Yazıcıoğlu, Nalan Yırtmaç, Meriç Yirmili, ZEZEAH

 


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background