Ekonomide Yeni Yol Haritası Ne Olacak?

Written by on 8 Haziran 2023

Ekonomi Sohbetleri’ne konuk olan Integral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya yeni kabinenin açıklanması sonrası, ekonomideki son durumu anlattı. Yalçınkaya, piyasaların artık olumlu seyir talep ettiğini vurguladı.

Seçim sonrası yeni kabinenin belirlenmesi ile gözler ekonomideki seyrin ne olacağına çevrildi. Yeni kabinenin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “ekonomide rasyonel normlara döneceğiz” mesajı verirken piyasalar da ekonomide olumlu bir seyir bekliyor. Gedik Uni TV’de yayınlanan Ekonomi Sohbetleri’ne konuk olan Integral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya, Mehmet Şimşek’in verdiği mesajların piyasa dostu olduğunu belirterek piyasanın da bu mesajı fiyatlara yansıttığını söyledi: “Sözel yönlendirme özellikle ekonomi yönetiminde çok etkili oluyor. Dünyada da Merkez Bankası yönetiminde bunun örneklerini görmüştük. Sonraki aşamada ise sözlerin ne kadar uygulanacağı önem kazanıyor”.

Yeni politikalar nasıl uygulanacak?

TL’nin döviz karşısında yüzde 7 değer kaybetmesi de uzun süredir baskılanmaya çalışılan kur politikasının bir yansıması durumunda. Kur korumalı mevduatlar ise yüksek kur politikasına karşı en büyük silah olarak görülüyor. Kur korumalı mevduatın zamana yayılarak terk edileceğini söyleyen Yalçınkaya, “Öncelikle kurlarda serbestliğin sağlanması ve bunun para politikası ile dengelenmesi planlanıyor. İlk başta yaşanan yükselişin kontrollü olması muhtemel. Bundan dolayı Ortodoks politikaların direkt olarak uygulanacağını düşünüyorum. Ve buna paralel olarak politika faizi de artacaktır” dedi.

Programın tamamını buradan izleyebilirsiniz: video


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background