İstanbul Caz Festivali başlıyor

Written by on 9 Haziran 2023

Bu yıl 30. yılını kutlayan İstanbul Caz Festivali 7-19 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’un farklı noktalarında düzenlenecek.

Bu yıl 40’a yakın konser ile 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı bir araya getirecek olan İstanbul Caz Festivali 7 Temmuz’da başlıyor. 19 Temmuz’a kadar devam edecek festivalin merkezi bu yıl Parkorman olarak belirlendi.

Okay Temiz, Riff Cohen’le sahne alacak.

8, 9 ve 12 Temmuz’da “Ho Hey” ve “Ophelia” gibi şarkılarıyla tanınan Amerikan folk topluluklarından The Lumineers, trip-hop, rock ve folk rock gibi türlerde sahne alan Morcheeba, karanlık ve etkileyici vokaliyle Kovacs, Alfa Mist, başarılı canlı performanslarıyla öne çıkan gruplardan Adamlar, İngiliz caz, folk, ambient ve elektronika grubu Mammal Hands, Mabel Matiz’le iş birliği yaptığı “Antidepresan” şarkısıyla kendinden bahsettiren söz yazarı ve besteci Mert Demir, loop tekniğiyle ürettiği müzikleriyle dikkat çeken Ekin Beril ile Anadolu funk ve Afrobeat türlerinden etkilenen progresif jam topluluğu Takeshi’s Cashew gibi pek çok isim sahnede olacak. Festival kapsamında vurmalı çalgılar ustası olarak bilinen Okay Temiz ve Riff Cohen ilk kez birlikte sahne alacak.

 

 

 

 

Boğaz’ın farklı noktalarındaki konserler

Fatoumata Diawara

Herbie Hancock, Damon Albarn ve daha nice isme eşlik etmiş, Afro-pop sanatçı Fatoumata Diawara, farklı türleri kapsayan repertuarıyla Lizz Wright ve çağdaş cazın öne çıkan isimlerinden Güney Koreli sanatçı Youn Sun Nah Quartet festivalin konuklarından. Bu konserler ise lk kez festivale ev sahipliği yapacak Robert Kolej’in içinde yer alan Konak Teras ve The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşecek. Youn Sun Nah Quartet 14 Temmuz akşamı Robert Kolej Konak Teras’ta, Fatoumata Diawara 17 Temmuz akşamı The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda, Lizz Wright ise Sultan Park-Swissôtel The Bosphorus’ta sanatseverlerle buluşacak.

 

Üç kuşak bir arada

19 Temmuz Çarşamba gecesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, Selen Gülün’ün müzik direktörlüğünde düzenlenecek İstanbul Cazının Üç Kuşağı konserinde, İmer Demirer, festivalin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün de sahibi Can Kozlu, Ali Perret, Selen Gülün Blue Band ve İpek Göztepe Quintet gibi farklı kuşaklardan başarılı müzisyenler birlikte sahne alacak.

Festivalin Kadıköy rotası

Kadıköy’de yer alan Moda Sahnesi, Dorock XL, Kadıköy Sineması ve The Wall’daki konserler festivalin Anadolu Yakası ayağını oluşturuyor. +1’li Gece Gezmesi adıyla düzenlenen konserlerin bu yılki konukları Ari Barokas, Evdeki Saat, Another Bitches Brew, Barış Demirel “BD Deneyimi”, Sababa 5, Taşra Üçlemesi Caz Projesi, Dilan Baykal, The Flabbies, Düşün ile Yalnayak olacak.


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background