Kariyer Yolculuğunda Kahve Rotası

Written by on 12 Haziran 2023

Herkes mezun olduğu bölümle ilgili mi çalışmak zorunda? Bu soru, birçok üniversite öğrencisi için büyük bir soru işareti. Okudukları bölüm üzerine çalışmak veya mezun olduktan sonra umduğunu bulamayan gençler için kariyer dünyasında farklı alternatifler de mevcut. İş dünyasından isimlerin kariyer yolculuğunu ve çalışma alanlarını paylaştığı Kariyer Avcıları’na konuk olan Tchibo Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Pınar Sürmeli Karakadılar kariyer yolculuğunu ve markanın sunduğu kariyer olanaklarını anlattı.

Pınar Sürmeli Karakadılar 1 yıldır Tchibo’da çalışıyor.

Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun olan Pınar Sürmeli Karakadılar, okuduğu dönemde de öğretmenlik yerine farklı bir kariyer hedefi olduğunu söyledi: “Öncelikle küçük ölçekli bir IT firmasında çeviri işlerine başladım. Buradaki ikinci yılımda insan kaynakları kavramıyla tanıştım. Ve insan kaynakları konusunda araştırma yapmaya ve öğrenmeye çalıştım. Özellikle işe alımda mülakat süreci özellikle ilgimi çıktı. Sonrasında Microsoft, Nike gibi şirketlerde çalıştım. Yaklaşık bir yıldır da Tchibo insan kaynakları direktörlüğünü üstleniyorum”.

 

 

Neyi İstemediğini Bilmek de Önemli

“Hayatta kendi şansını kendin yaratırsın düşüncesine inanıyorum” diyen Karakadılar, “Çalışma hayatımın ilk yıllarında kariyer odaklı düşünce hâkim oluyor. Elbette kariyer önemli bir etken fakat inişleri ve çıkışları olabileceğini kabul etmek gerekiyor. Ama hayatın her alanının dengede olması daha önemli. Ben neyi seviyorum, hangi alanlarda başarılı olabilirim, nerelerde çalışamam sorularının sorulması ve kariyer yolculuğunun bu sorular sorularak oluşturulması daha sağlıklı. Neyi istediğini bilmektense neyi istemediğini bilmek özellikle sorulması gereken soru” dedi.

1 Yıllık Staj İmkanı Sunuyoruz

Tchibo’nun temelde bir kahve firması olduğunu söyleyen Karakadılar, “Bugün bir mağazamıza girildiğinde kahve bölümünün yanında gıda dışı ürünlerin yer aldığı stantlar var. Bu ürünlerde de sağlamlığın yanında sürdürülebilirliğe de önem veriyoruz. Bu da Türkiye’de başka hiçbir şirkette olmayan bir iş modeli. Giriş pozisyonlarından genel müdürlüğe kadar çalışan yaş ortalamamız 32. Bir yıllık uzun dönem stajlarımız var. Çünkü günümüzün çok yönlü iş yaşamı içinde 3 ay süren yaz stajı içinde bir şeyleri öğrenmek pek kolay değil. Stajyerlerimize de tıpkı bir uzmanmış gibi işin tüm sorumluluğunu veriyoruz. Staj sürecini de hibrit şekilde haftada 3 gün devam edebiliyor. Ve kendisinden genç bakış açısıyla bize katkı sunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Programın tamamını buradan dinleyebilirsiniz:


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background