“İnsan Hayatını İyileştiren Sürdürülebilirlik Konuşulmalı”

Written by on 19 Haziran 2023

Merve Kılıç ile Güzel İşler’in bu bölümünde Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Kurum hayatın her alanında sürdürülebilirliği sağlamak için yapılması gerekenleri ve sürdürülebilirlik kavramını anlattı.

Yakın zamanda hayatımızda yer kazanmaya başlayan sürdürülebilirlik kavramı, ulaşımdan eğitime, sanattan ekonomiye her konuya farklı bir bakış ile yaklaşılmasını sağlıyor. Gündelik hayatta da artık sıkça kullanılan sürdürülebilirliği gerçek anlamı nedir, ne kadar sürdürülebilir yaşayabiliyoruz sorusunun cevabını Güzel İşler’e konuk olan Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Kurum verdi.

Sürdürülebilirliğin Sosyal Boyutu Unutulmamalı

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Başkanı Emrah Kurum

Sürdürülebilirliğin sadece devamlılıkla ilişkilendirilemeyeceğini söyleyen Kurum, “Aslında bu kavrama sürdürülebilir kalkınma olarak bakılmalı. Çevre için olabileceği gibi sosyal bir boyutu da var. İnsana yakışan iş ve büyüme gibi odakları da var. Dernek olarak sürdürülebilirliği var olan sorunların tespiti ve yapılabilecekler üzerinden konuşuyoruz. Bu kapsamda da 17 konu başlığında belirlediğimiz 169 hedef üzerinden ilerliyoruz. Bugünün sorunlarını çözerken gelecek nesillerin de kaynaklarını tüketmemek sürdürülebilirliğin temel noktası. Bunun için 2030’a kadar dünya çapında hedef konuldu” dedi.

“İletişim Ağı Oluşturuyoruz”

Derneğin sürdürülebilirlik konusunda soruları ortadan kaldırmak amacıyla kurulduğunu söyleyen Kurum, “Ortada bir sorun var ama iletişim kopukluğu da var. Bu konuda çalışan kurumlar ise çalışmalarını çalışanlarına ve paydaşlarına aktaramıyor. Sürdürülebilirlik popülerleştikçe bu alanda derinleşen kişiler olmadığını fark ettik. Biz de bir iletişim ağı kurmayı amaçlıyoruz. Çalışanların da şirketlerin sürdürülebilirlik hedeflerine dahil olmasını planlıyoruz. Çünkü çalışanların dahil olmadığı sürdürülebilirlik hedefleri amacına ulaşamayabiliyor. Şirketlerin ve kurumların sürdürülebilirlik hedeflerine atölye ve eğitimler ile destek veriyoruz.

Programın tamamını buradan dinleyebilirsiniz:


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background