Estetik Operasyonlar Psikolojiyi de Etkiliyor

Written by on 19 Haziran 2023

Estetik ameliyatlar günümüzde artık sadece kadınların değil erkeklerin de tercih ettiği, giderek yaygınlaşan ufak operasyonlar halini aldı. Türkiye’de estetisyenlerin sayısının artması ve fiyat açısından da uygun olması yurt dışından ameliyat için gelenlerin sayısını da artırıyor. Mimariye ve tasarıma dair uzman konukları Tasarımcının Notaları’nda ağırlayan Mehtap Kocaman’ın konuğu Plastik Cerrah Dr. Berker Büyükgüral estetik kavramı ve bedenin yeniden şekillendirilmesi üzerine konuştu.

Stres Yükü de Azalıyor

Estetik cerrahi ile plastik cerrahinin birbirine karıştırıldığını söyleyen Büyükgüral, “Estetik cerrahi, plastik cerrahinin yüzde 10’unu kaplıyor. Ve sadece estetik değil, doku kayıplarında da plastik cerrahi kişilerin hayatına önemli katkıda bulunuyor. Bunun yanında gençleştirme ve güzelleştirme gibi imkanları da veriyor. Bu sayede kişinin üzerindeki stres yükü de azaltılabiliyor” dedi.

“Ruha da Hitap Ediyoruz”

Bazı durumlarda hastaların isteği ile uzmanın görüşünün çeliştiğini belirten Büyükgüral, “Bu konuda hastalarımızla ortak noktada buluşuyoruz. Çünkü inandığım doğrular var ve hastaya bu doğrultuda bilgi veriyorum. Eğer bunu yapmazsak bu ameliyatların görsel açıdan olumsuz sonuçları olabilir. Ve hastalarımız olumsuz psikolojik durumlar içinde yanlış isteklerde bulunabilir. Bundan dolayı hastalar doğru yönlendirilmeli. Ve plastik cerrahinin içinde psikolojinin de olduğunu düşünüyorum. Bir yandan insanların bedeninin yanında ruhuna da hitap ediyoruz. Ameliyatlarımda da doğal görüntüden yana operasyonlar yapıyorum” şeklinde konuştu.

Programın tamamını buradan dinleyebilirsiniz:


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background