İstanbul’da Yeni ‘Klasik’ Bir Festival

Written by on 16 Eylül 2021

Bu yıl ilki gerçekleşecek İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali, usta müzisyenlerle, Türkiye’nin genç yeteneklerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. Doğa ve İstanbul teması ile düzenlenecek festival, 21 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek

 

Festival kapsamında ana konserler, belgesel gösterimleri, gençlerin ustalarla bir araya geleceği ‘Gençler İstanbul’u iyileştirecek konserleri’ ve söyleşiler yer alacak. Festivalin açılış konseri 21 Eylül Salı günü Lucas&Arthur Jussen kardeşlerin piyano resitaliyle başlayacak. 23 Eylül Perşembe günü Gary Hoffman ve David Selig piyano, keman konçertosuyla sahne alacak.  26 Eylül Pazar günü Hellen Weiss, Gabriel Schwabe ve Caspar Frantz’dan piyanolu üçlü konser, 28 Eylül Salı günü Svetlin Roussev ve Elena Rozanova keman, piyano resitali, 29 Eylül Çarşamba Burak Bilgili, Gökhan Aybulus şan, piyano resitali ve kapanış konseri Borusan Quartet ve Nil Kocamangil ile 2 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek.

 

Gençler İstanbul’u İyileştirecek konserleri 22 Eylül Çarşamba ile 28 Eylül Salı günleri arasında her gün Cemal Reşit Rey Konser Salonu Habitat Parkı’nda ücretsiz olarak gerçekleşecek. Festival kapsamında gerçekleşecek belgesel gösterimleri; 22 Eylül Çarşamba Lüfer-Boğazın Prensi, 24 Eylül Cuma Tarlabaşı-Tarlabaşı, 25 Eylül Cumartesi Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Çok Sesli Müzik ve 27 Eylül Pazartesi Kedi CRR Habitat Parkı’nda ücretsiz olarak izlenebilecek.


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background