Haftanın Kültür Sanat Ajandası

Written by on 28 Şubat 2022

Çağatay Bayraktar / Kültür sanat gündeminde bu hafta, klasik müziğe doyacağımız konserler sizleri bekliyor. 10 yıldır İstanbul kültür yaşamında önemli bir yer tutan Opus Amadeus Oda Müziği Festivali 3 Mart’ta başlıyor. Yine 3 Mart’ta Borusan Sanat, Ulvi Cemal Erkin’e saygı duruşu niteliğinde bir konser hazırlığı içinde. CRR’de ise Mart ayı caz ile, Emmet Cohen konseri ile başlıyor. Devlet Tiyatrosu yeni bir oyuna perde açıyor.

Mart ayında şehirdeki etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Bu haftanın öne çıkan etkinlikleri arasında ilk sırada Opus Amadeus Oda Müziği Festivali var. Klasik müzik festivalleri konusunda deneyimli olan Mehmet Mestçi’nin genel sanat yönetmenliğini üstlendiği festival 3 Mart’ta Almanya’nın seçkin barok virtüözlerinden Jan Nigges’nin kurduğu Baroque For You topluluğunun konseri ile başlıyor. Telemann ve Handel’in enstrümantal eserleri ve aryalarından oluşan konseri Süreyya Operası’nda dinleyebilirsiniz.

Baroque For You

3 Mart Perşembe

20:00

Bilet Fiyatları : 50 TL – 60 TL

Mart ayına caz ile başlamak isteyenler için Cemal Reşit Rey Konser Salonu Emmet Cohen’i sanatseverler ile buluşturacak. 2011’de yayınladığı ilk albümü In The Element ile ismini duyuran ve piyanoyu “88 kişilik siyah beyaz bir aile” olarak gördüğünü söyleyen Cohen caz klasiklerini ve albümünden parçaları seslendirecek.

Emmet Cohen

01 Mart Salı

20.00

Bilet Fiyatları : 20 TL – 30 TL – 50 TL – 80 TL

Borusan Sanat Mart ayına Ulvi Cemal Erkin’e bir saygı duruşu ile başlıyor. 14 Mart’ta 116. doğum günü kutlanacak sanatçı BİFO onursal şefi Gürer Aykal şefliğinde, kemancı Elvin Hoxha Ganiyev ve piyanist Gökhan Aybulus’un solist olacağı “Erkin’i Dinlemek” konseri ile anılacak. Erkin’in piyano ve keman konçertolarının seslendirileceği bu konser, Erkin’in önemli eserlerinden biri olan 1. Senfoni’si ile sona erecek.

Tiyatroseverlere…

Bu hafta tercihini tiyatrodan yana kullanmak isteyenler için geçen hafta prömiyeri yapan İBB Şehir Tiyatroları oyunu Gül’e Ağıt sizleri bekliyor. 2004 yılında ailesi tarafından öldürülen Güldünya Tören’in yaşadıklarını anlatan oyun töre cinayetlerine karşı duruşu tiyatro sahnesine taşıyor. Deniz Altun’un kaleme aldığı Aslı Nimet Altaylar’ın Güldünya’yı canlandırdığı oyunun yönetmenliği ise bir kadına Özgür Kaymak’a emanet. Oyun konusunun yanında sahne ve ışık tasarımı ile de dikkat çekiyor. Töre ve ahlak kavramlarının sorgulandığı Gül’e Ağıt 2-3-4-5 Mart tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

Gül’e Ağıt

2-3-4-5 Mart

20.30

Bilet Fiyatları: Tam 20 TL

İndirimli 14 TL

İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Sahne, 3 Mart’ta yeni bir oyuna perde açacak. Memet Baydur’un yazdığı Semih Kaplanoğlu’nun yönettiği Limon, oyun içinde oyun kurgusu içinde yaralarını gizlemenin yollarını bulmaya çalışan insanlara odaklanıyor.

Limon

3-4-5-6 Mart

20.00

Tam 30 TL

İndirimli 18 TL

Baharı sahnesine taşımayı hedefleyen ve ‘yeni dönemde de anlatacak #çokşeyvar’ diyerek sezona başlayan ENKA Sanat, 1 Mart’ta Yüz Yılın Evi’ni sahnesine konuk edecek. Oyunun yazarı, yönetmeni ve oyuncusu Yeşim Özsoy’un geçmişin perdesini açtığı ve kişisel bir belgesel tadında olan oyun, yaşanmışlıklarla dolu bir konağın nostaljik hatıralarını sunuyor. Kişisel bir anlatıdan kendinize ait hisler ve anlar bulabilirsiniz. GalataPerfom oyunu Yüz Yılın Evi, Enka Oditoryumu’nda.

Yüz Yılın Evi

20.30

Tam 90 TL

İndirimli 50 TL

Romanlardaki Kadınlar Şarkılarla Hatırlanıyor

Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi edebiyatımızda yer alan kadın karakterleri, Dünya Emekçi Kadınlar Günü için şarkılarla hatırlayacak. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Huzur romanında Beyaz bir rüyayı andıran yüzüyle” sözleriyle tarif ettiği Nuran’dan Halit Ziya Uşaklıgil’in Aşk-ı Memnu romanındaki Bihter’e kadar farklı kadın karakterler, şarkılar eşliğinde anlatılacak. Nurinisa Eroğlu’nun hazırlayıp sunduğu konserin solisti ise Güzin Değişmez. Konser 5Mart Cumartesi günü saat 17:00’da Loca’da.

Tam 25 TL

Öğrenci 15 TL

 


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background