Çalışan Anneler İçin Esenlik

Written by on 6 Haziran 2022

Şirin Yelmen Oktar ile Çalışan Annenin İş Yaşam Dengesi’nde bu hafta Wellbees kurucusu Melis Abacıoğlu çalışan anneler için esenlik kavramını anlatacak. Abacıoğlu, annelik ve iş yaşamında kadınların hedeflerinin ve çocuklarıyla iletişimin dengeli olması gerektiğini söylüyor.

İş yaşamında var olan kadınların hem annelik hem de kariyer yolculuğunun paylaşıldığı Çalışan Annenin İş Yaşam Dengesi’nde bu haftanın konuğu kurumsal wellbeing platformu Wellbees kurucusu Melis Abacıoğlu oldu. Kurumsal çalışanların işe olan bağlılığına ve üretkenliğinde artışı hedefleyen Wellbees platformu, çalışanların duygusal, sosyal, entelektüel, mesleki ve fiziksel yönlerini de beslemeyi hedefliyor. Kurumsal esenlik kavramının pandemi sonrasında öneminin arttığını söyleyen Abacıoğlu, “Esenlik sadece spritüel anlamda değil, kişinin iş yaşamında sosyal, duygusal ve çevresel olarak kendini iyi hissetmesi” diyor.

Her Güne Yeni Plan

Çalışan annelerin geçmişin yükü yerine her yeni günde yeni planlar yapması gerektiğini söyleyen Abacıoğlu, “Her gün belirlediğim bir işi bitirmeye çalışıyorum. Start-up kuruluşu olduğumuz için ekipleri yönetmek dışında kendi işlerimi de planlıyorum. Gün içinde spora mutlaka zaman ayırıyorum. Gün sonunda telefonu kenara koyup kızımla vakit geçiriyoruz. Kitap okumak bu zaman aralığında kızımla ikimize çok iyi geliyor.”


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background