Beyoğlu’nda Tüketimin İzi Sürülecek

Written by on 7 Şubat 2022

Yapı Kredi Kültür Sanat, edebiyat ve kültür etkinliklerine  devam ediyor. 11 Şubat Cuma saat 18.30’da Ömer Seyfettin’in Öykülerinde Çocukluğun Fırtınaları söyleşisi Loca’da düzenlenecek. Burası sergisi kapsamında İBB Atatürk Kitaplığı Arşivleri’ni ele alan bir söyleşi ve tüketim kültürünün irdeleneceği Tüketimin Ardındaki Beyoğlu’nda Yürümek etkinliği de sanatseverleri bekliyor.

 

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta süren “BURASI” sergisinde İBB Kent Müzesi Koleksiyonları ile yine İBB’ye bağlı Atatürk Kitaplığı Arşivleri’nden yapılan çok değerli bir seçkiyi çağdaş sanat yapıtlarıyla bir arada görme fırsatını buluyoruz. Başka yüzlerce farklı temada sergiye yetecek kadar zengin bir birikimi barındıran İBB Kent Müzesi Koleksiyonları ve Atatürk Kitaplığı Arşivleri’nin tarihi 1925’e uzanıyor. Şişli’deki Atatürk Evi’nde bir İnkılap Müzesi kurma girişiminden 1981’de Atatürk Kitaplığı’nın ve 1988’de Şehir Müzesi’nin açılışına uzanan yolda koleksiyonlar ve arşivler; küresel ve yerel ölçekte değişen misyonlar, kültür politikaları ve yönetim anlayışlarıyla beraber çeşitlendi, zenginleşti.

Kent Arşivi Üzerine Sohbet

10 Şubat Perşembe günü saat: 18:30’da Loca’da yapılacak söyleşide İBB Koleksiyonları ve Arşivleri’nin dününü, bugününü ve geleceğine ilişkin vizyonu “BURASI” sergisine önemli katkı sunmuş olan üç değerli konuğumuzdan dinleyeceğiz. İBB Müzeler Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Kerim Altuğ,  İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü Koleksiyon Uzmanı Osman Ocak ve İBB Atatürk Kitaplığı Nadir Eserler Uzmanı İrfan Dağdelen’in katılacağı söyleşi Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın Youtube kanalından eş zamanlı paylaşılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık iş birliğiyle hazırlanan “BURASI” sergisi 27 Şubat 2022’ye kadar Yapı Kredi Kültür Sanat’ta görülebilir.

Ömer Seyfettin’de Çocukluk Fırtınaları

Ömer Seyfettin’in 1909-1919 tarihleri arasında yazdığı beş öyküde çocukluğun fırtınaları çerçevesinde Necdet Neydim, Talat Parman’ın konuşmacı olarak katılacağı bir söyleşi ile ele alınacak. Ömer Seyfettin’in çocukluğuna dönük yazdığı öykülerindeki betimlemeleri ve kullandığı dil, çocuğun psikolojisine doğrudan tanıklık yapabiliyor. Çocukların yetişkin dünyasındaki varlığını, kimliğini, öznelliğini korumasının zor olduğu öykülerde Ömer Seyfettin çocuğu kutsallaştırmadan ele alır.

11 Şubat Cuma günü saat: 18:30’da Loca’da yapılacak söyleşide psikanalist Talat Parman ve çocuk edebiyatı uzmanı Necdet Neydim, belki çocuk edebiyatı yazarı olmayan ama kesinlikle çocukluğun yazarı olan Ömer Seyfettin’in öykülerini kendi çalışma ve bilgi alanlarından yola çıkarak tartışacaklar. Etkinlik Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın Youtube kanalından eşzamanlı paylaşılacak.

Tüketim Rotasında Beyoğlu

27 Şubat’a kadar devam eden BURASI sergisi kapsamında etkinlikler devam ediyor. Tüketimin Ardındaki Beyoğlu’nda Yürümek başlıklı etkinlik İstanbul’un kültür, eğlence ve yeme içme mekanlarının  yoğunlukta olduğu Beyoğlu’ndaki üretim ve tüketim sonucu ortaya çıkan atığın izini sürüyor. 11 Şubat Cuma günü saat 11:00’de yapılacak olan yürüyüş rotası, katılımcıları Beyoğlu’nun bu pek görünmeyen yüzüne bakmaya, kullanılan kaynaklardan arta kalanların kenti nasıl etkilediği, hangi mekanizmaların ortaya çıkışına neden olduğu konusunda düşünmeye teşvik ediyor. Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Galatasaray’daki merkezinde başlayıp Tarlabaşı-Dolapdere yönünde devam edecek olan yürüyüşün anlatıcıları “Araf’ta Bir Beyoğlu” projesi ekibinden araştırmacı Aslı Sarığlu, Geri Dönüşüm İşçileri Derneği’nden Ali Mendillioğlu ve Sıfır Ayrımcılık Derneği’nden Elmas Arus.

 


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background