Gastronomi Dünyası Şişli’de Buluşuyor

Written by on 11 Ekim 2022

Uluslararası İstanbul Lezzet Festivali lezzet dolu bir hafta sonu geçirmek isteyenler için 15-16 Ekim tarihlerinde Maçka Demokrasi Parkı’nda düzenlenecek.

Şişli Belediyesi ev sahipliğinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Platformu iş birliğiyle 15-16 Ekim 2022 tarihlerinde sosyal gastronominin önde gelen isimlerini ağırlayacak. İlki düzenlenecek olan festivalde önde gelen şeflerin yer alacağı “Gastro Şov”lar, İstanbul mutfağına, sürdürülebilir tarım ve mutfağa dair söyleşiler ve atölyeler düzenlenecek. Ziyaretçiler çeşitli ülkelerden gelen misafir şeflerin sunum ve tariflerini görebilecek. Güney Kore Mutfağından atölyelerin yanı sıra İstanbul’a özgü Sefarad Mutfağı, Rum Mutfağı ve balık kültürü de festivalin öne çıkan atölyeleri arasında. 15 Ekim saat 10.00’da düzenlenecek açılış korteji ve törenin ardından başlayacak festivalin programı ise şu şekilde:

15 Ekim Ana Sahne Akışı

10:00 Açılış korteji

10:30 Açılış töreni

11:00 Rıza Sönmez moderatörlüğünde, Cüneyt Asan, Sahrap Soysal ve Pınar Taştekin katılımıyla açılış şovu

12:10 Şef Hazer Amani ile “Gastro Şov”

12:50 Şef Luca Ignazio de Astis ile “Gastro Şov

13:30 Şef Fırat Siriş ile “Sahnede Anadolu Var”

14:10 Şef Doğan Anapa ile “Anadolu Lezzet Envanteri” Demosu ve Akçakaya Köyü Üretici Sohbeti

14:50 Şef Vedat Demir ile “Gastro Şov”

15:30 Şef Ali Geyik ile “Sahnede Anadolu Var”

16:10 Şef Yunus Emre Akkor ile“Gastro Şov”

16:50 Şef Aylin Yazıcıoğlu ile “Gastro Şov”

Konser

 

15 Ekim Panel Sahnesi Akışı

11:00 “İstanbul’un Geçmişten Geleceğe Tarım Kimliği”

Moderatör: Osman Serim

Konuşmacılar: Abdullah Aysu, Beyhan Uzunçarşılı

11:40 “İstanbul’un Çok Kültürlü Mutfağı – İstanbul Göç Mutfağı”

Moderatör: Zeynep Kakınç

Konuşmacılar: Filiz Hösükoğlu, Umut Karakuş

12:20 “İstanbul’un Çok Kültürlü Mutfağı – Saray Mutfağı ve Günümüze Yansımaları”

Moderatör: Çağrı Başkurt

Konuşmacılar: Aydın Demir, Nejat Yentürk, Özge Samancı

13:00 Şef Ebru Baybara Demir’in sunumu ve Prof.Dr.Engin Deniz Eriş’in katılımıyla “Sürdürülebilir Bir Dünya, Sürdürülebilir Bir Gastronomi,  Gıdanın Geleceği – Denge”

13:25 Pınar Akkurt sunumuyla “Bir Lokanta Vitrininin Hikayesi”

13.50 “Gastronomi Eğitiminde Sürdürülebilirlik ve Biyoçeşitlilik”

Moderatör: Esin Sungur

Konuşmacılar: Filiz Hösükoğlu, Defne Tüysüzoğlu, Yalçın İnam

14:30 “Geleceğe Taşınan Geleneksel Ürünler”

Moderatör: Rıza Sönmez

Konuşmacılar: İlhan Koçulu, Ahsen Toktay

15:10 “Gıda Üretiminde Sürdürülebilirlik Dönüşümü”

Moderatör: Betül Bildik

Konuşmacılar: Pınar Nacak, Tuna Özçuhadar, Müge Ergül

 

15:50 “Tasarımın Sürdürülebilirliğe Katkısı ve Örnek Modeller”

Moderatör: Faruk Şüyün

Konuşmacı: Ayşe Çetin

16:15 “Kaybolmaya Yüz Tutan Ürünlerin Gün Yüzüne Çıkarılması ‘Ale Projesi’”

Moderatör: Alparslan Baloğlu

Konuşmacılar: Ahmet Örs, Zeynep Kakınç

16:55 “Gastronomi Markalarında Sürdürülebilirlik”

Moderatör: İbrahim Demir

Konuşmacılar: Ergin Sönmez, Murat Güllü

 

15 Ekim Atölye Etkinlikleri Akışı

10.30 TAŞPAKON moderatörlüğünde “Üniversiteler Arası ALE Ürünleri Lezzet Yarışması”

15:40 “İstanbul Mezeleri Atölyesi”

Şef Deniz Şahin, konuşmacı Adnan Şahin

16:40 “İstanbul Ermeni Mutfağı Atölyesi”

Şef Aret Silahlı, Konuşmacı Tamar Taşçıoğlu

17:40 “İstanbul Rum Mutfağı Atölyesi”

Moderatör Şef Rea Burci, Konuşmacı Meri Çevik Simyonidis

 

16 EKİM

16 Ekim Ana Sahne Akışı

11:00 Şef Eyüp Kemal Sevinç ile “Gastro Şov”

11:40 Şef Murat Deniz Temel ile “Gastro Şov”

12:20 Şef Bora Korkmaz ile “Gastro Şov”

13:00 Şef Aydın Demir ile “Gastro Şov”

13:40 Güney Kore K-pop Dans Gösterisi

14:10 Şef Geu Lim Jung ile “Geleneksel Güney Kore Mutfağından Örnekler”

14:50 Şef Ethem Sassin ile “Sahnede Anadolu Var”

15:30 Şef Yalçın İnam ile “Gastro Şov”

16:10 Şef Doğa Çitçi ile “Sahnede Anadolu Var”

Konser

 

16 Ekim Panel Sahnesi Akışı

15:50 “Sosyal Gastronominin Değişime Katkısı”

Konuşmacılar: Patrick Marius Honauer, Nicola Catherine Gryczka, Rafael Rincon Magro, Maya Terro, Clare Maete Effiong, Ebru Baybara Demir

 

11:40 “Celaliye Bamyası – Şile Palamudu, Gümüşdere Köyü”

Moderatör: Ayfer Yavi

Konuşmacılar: Gözde Göçmen Öztürk, Gökhan Taşpınar, Tümay İmamoğlu, Beyhan Uzunçarşılı

12:20 İstanbul’un Kent Bostanları

Moderatör: Esra Düzdağ Ateş

Konuşmacılar: Cansu Dirim, Aytaç Timur, Nazlı Pişkin

13:00 “Tarımda Dijital Dönüşüm /Yeni Dünyada Tarım”

Moderatör: Kübra Yüzüncüyıl

Konuşmacılar: Elif Ovalı, Doğan Başaran

13:40 Asuman Kerkez sunumuyla “Topikten Lahmacuna İstanbul Mutfağında Değişim”

14:10 “Gıdanın Sürdürülebilirliğinde Mutfak Ekipmanlarının Pozitif Dönüşüme Etkileri”

14:35 “İstanbul’da Dikey Tarım”

Moderatör: Nazlı Kalmuk

Konuşmacılar: Emre Kaynar, Hasibe Akın

15:15 Dr. Fügen Erdoğan Çekin Sunumuyla “Beslenme Kültürünün İnsan Bedenine Etkisi ve Değişimi”

15:55 “HORECA’da Sıfır Atık Yönetimi ve Örnek Projeler?”

Moderatör: Gaye Şahin

Konuşmacılar: Murat Özipek, Yener Özden

16:35 “Yeme İçme Sektöründe Marka Yaratmak ve Sürdürmek”

Moderatör: Gökmen Sözen

Konuşmacılar: Uğur Talayhan, Natalie Suda, Önder Köse

 

16 Ekim Atölye Etkinlikleri Akışı

11.00 Şef Geu Lim Jung ile “Güney Kore Mutfağı Atölyesi”

13:00 Sosyal Gastronomi şefleri ile “Universal Plate” Etkinliği

Konuk şefler: Patrick Marius Honauer, Nicola Catherine Gryczka, Rafael Rincon Magro, Maya Terro, Clare Maete Effiong, Ebru Baybara Demir

16:10 “İstanbul Sefarad Mutfağı Atölyesi”

Şef Shirley Kaston, Lian Penso Benbasat

 


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background