Kar Voleybolunu Gedik Kadın Voleybol Takımı Anlattı
Written by abayraktar on 28 Mart 2022
Furkan Sübütay ile Genç Spor’un bu haftaki konukları İstanbul Gedik Üniversitesi voleybol takımından Halil Korkmaz, Ecem Kalyon, Merve Akgün ve Zeynep Şen spor faaliyetleri ve voleybol çalışmalarından bahsetti.
Öğr. Gör. Halil Korkmaz’ın kaptanlığındaki İstanbul Gedik Üniversitesi voleybol takımı Erzurum’da Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nca (TÜSF) düzenlenen Kar Voleybolu Avrupa Kupası’nda ikinci oldu. Palandöken Kayak Merkezi Ejder 3200 tesislerinde oynanan Kar Voyleybolunda erkeklerde 10, kadınlarda ise 11 üniversite takımı mücadele etti.
Furkan Sübütay’un hazırlayıp sunduğu Genç Spor’a katılan İstanbul Gedik Üniversitesi voleybol takım kaptanı Halil Korkmaz ve takım oyuncularından Ecem Kalyon, Merve Akgün ve Zeynep Şen turnuva için yaptıkları çalışmaları ve akademi-spor ilişkisini Radyo Gedik’e anlattı.
Kar Voleybolu Avrupa’da Yükselişte
Türkiye’de voleybolun bir ekol haline geldiğini söyleyen Halil Korkmaz, “voleybol takımları başarılarıyla gündemde olmaya başladı. Özellikle kadın voleybolunda çıta yükseldi. Avrupa’da ikincilik kazanmamız, olimpiyatlarda da başarılı müsabakalar voleybolun Türkiye’de gelişmişliğinin göstergesi oldu. Türkiye’ye artık bir voleybol ülkesi diyebiliriz.”
Kar voleybolu hakkında da bilgi veren Halil Korkmaz, “Avrupa Voleybol Konfederasyonu kar voleyboluna özel bir ilgi gösteriyor. İlk defa 2016’da oynandı. İlk zamanlarda iki kişilik takımlar halinde oynanıyordu. Plaj voleyboluna benzer, 8 metreye 16 metrelik bir alanda oynanıyor. Sonraki dönemde ise oyuncu değişim hakkı, oyuncu sayısının üçer kişi olması gibi değişimler oldu. Türkiye kar voleybolu branşında da başarılı. Son iki yıldır kadınlar alanında dünya şampiyonuyuz.”
“Takımımız İlgiyle Karşılandı”
Eldivenle oynamanın dışında kar voleybolunun keyifli bir oyun dalı olduğunu söyleyen Ecem Kalyon, “plaj voleyboluna benzese de soğuk hava zorlayıcı olabiliyor. Fakat farklı bir voleybol dalı olması açısından bizim için de yeni bir deneyim oldu.”.
Takım oyuncularından Zeynep Şen, “Turnuva Palandöken Dağında gerçekleşti. Hava sıcaklığının eksi 15 dereceye düştüğü günler oldu. Turnuvanın üçüncü günü saha buz oldu ve zemin daha da sertleşti, ilk defa katıldığımız bir voleybol dalı olmasına rağmen İstanbul Gedik Üniversitesi izleyiciler ve diğer takımlar tarafından sempati ile karşılandı.”
İstanbul Gedik Üniversitesi’nin sporcu öğrencilerin branşlaşmasında destek olduğunu söyleyen Halil Korkmaz, Palandöken’de gerçekleşen turnuvayı şu şekilde anlattı: “Normalde İstanbul’da sadece deniz seviyesinden 200 metre yüksekliği görürken turnuva boyunca oyuncularımız yerden 2500 metre yükseklikte oynadılar. Bunun getirdiği oksijen farkı ve soğuğa rağmen oyuncularımız gayet güzel bir başarı elde etti.”
İstanbul Gedik Üniversitesi kadın voleybol takımının konuk olduğu Genç Spor programını buradan dinleyebilirsiniz: