Sanat Herkese Dokunmalı

Written by on 21 Ekim 2022

Sanat dünyasından konukları ile klasik müziği bir araya getiren Con Fuoco’da bu hafta Küratör Şeyda Çetin, sergilerin hazırlık aşamalarını anlattı.

Gedik Sanat Sanat Yönetmeni Caner Akgün’ün hazırlayıp sunduğu Con Fuoco’ya konuk olan Küratör Şeyda Çetin, bir sanat sergisinin hazırlık aşamalarını ve fikir üretimini anlattı. Sanat dünyası ile ilgilisini anlatan Çetin, “İktisat Fakültesi’nde okuyordum. Üçüncü sınıfta sanatla ilgili çalışmak istediğimi anladım. Bunun üzerine yüksek lisansımı kültür yönetimi alanında Barcelona’da yüksek lisans yaptım. Türkiye’de kültürel kurumların iletişim birimlerinde çalıştım ve sonrasında Koç Üniversitesi ANAMED Galerisi’nde sergilerden sorumlu olarak çalışmaya başladım. Burada sosyal bilimler alanlarındaki sergilerde görev aldım ve pratiğim araştırma sergileri üzerine gelişti” şeklinde aktardı.

Kültür ve sanat etkinliklerinin her kesimden insana dokunması gerektiğini söyleyen Çetin, “İzleyiciyi çeşitlendirmek ve bunun yollarını aramak çok önemli. Günümüzde bu durum daha da arttı. Şu anda devam eden İstanbul Bienali ile sanatın sokağa taşındığını görebiliyoruz. Gelemeyen dezavantajlı kesimlere yakınlaşmak için fikirler geliştirmek gerekiyor.

Meşher’de yer alan “Ben, Sen, Onlar” sergisine değinen Çetin, “Arşivlere baktığımızda özellikle görsel sanatlar üzerine üreten kadın sanatçıların sayısı daha az. Edebiyatta ve müzikte kadınların çalışmaları üzerine araştırmalar var ama görece daha az. Bu alanda çalışmaya daha çok ihtiyaç var” Çetin küratörlüğünü üstlendiği “Ben, Sen, Onlar” sergisine dair sanatçı ve eser bilgilerini de programda paylaştı.

 

Caner Akgün ile Con Fuoco her Perşembe 15.00’te. Programın tekrarını buradan dinleyebilirsiniz:

Tagged as

Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background