2024 Paris Yaz Olimpiyatları ‘Görevimiz Tehlike’ ile sona erdi

Written by on 12 Ağustos 2024

2024 Olimpiyat Oyunları’nın kapanış töreni, dün akşam Saint-Denis’deki Stade de France’da gerçekleştirildi. 26 Temmuz’da başlayan Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ABD ve Çin, olimpiyatlarda en fazla altın madalya kazanan iki ülke oldu. Türkiye ise 40 yıl aradan sonra ilk defa altın madalya alamadı. Görevimiz Tehlike filmi konseptiyle stadyuma gelen Tom Cruise 2028 Los Angeles Olimpiyatları için bayrağı kapanış töreninde devraldı.

ABD’nin ardından Çin en çok madalyayı aldı

Olimpiyatlarda ABD 126 madalya ile birinci oldu. ABD’yi 91 madalya ile Çin takip etti. Ev sahibi Fransa ise 64 madalya ile beşinci sırada yer aldı.

206 ülkeden 10 binden fazla sporcunun katıldığı ve 16 gün süren 2024 Paris Olimpiyatları’nda, ABD 40 altın, toplamda ise 126 madalya ile birinci, Çin 40 altın ve toplamda 91 madalya ile ikinci oldu. 20 altın, toplamda 45 madalya alan Japonya üçüncü sırayı aldı. Ev sahibi Fransa ise 16 altın ve toplamda 64 madalya ile beşinci sırada kaldı.

Türkiye 2024 Olimpiyat Oyunları’nda kaç madalya aldı?

Türkiye ise 101 sporcu ile katıldığı olimpiyatlardan, 40 yıl aradan sonra ilk defa altın madalya alamadan ayrıldı. Türkiye, 5 bronz ve 3 gümüş olmak üzere toplam 8 madalya ile olimpiyatları 64. sırada tamamladı.

Finalde  Tom Cruise imzası 

Ünlü aktör Tom Cruise, 80 bin kişilik stadyumda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach’ın katılımıyla gerçekleştirilen törene kendisiyle özdeşleşen Görevimiz Tehlike filmi konseptiyle katıldı.

Bayrak önce Paris Belediye başkanından 2028 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak Los Angeles Belediye Başkanı’na teslim edildi. Cruise devir teslim töreninin bir parçası olarak, adeta bir Görevimiz Tehlike filmindeki gibi bayrağı almak üzere Stade de France’ın çatısından kablolarla indi ve bayrağı ABD’li jimnastikçi Simone Biles’ın elinden alıp motosikletle alandan ayrıldı.


Current track

Title

Artist

Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal internet radyosu

Background